Iittala Essence

Gomorgon!

Idag var det inte samma solstrådar som sken in i sovrummet inte, snarare väckted jag av lite småregn och en grå himmel. Tror nog att man redan har lyckats bli lite bortskämd med detta underbara väder som varit den senaste veckan. Men självklart, lite regn skadar inte när man ändå är inomhus och jobbar!

I torsdags fick ett nytt gäng glas flytta in i skåpet här hemma. Nämligen Iittala Essence cocktailglas. Har sedan innan champage,rödvin och vattenglas.Kände att dom var lite ensamma och ville ha 4 nya kompisar!



New shoes!

Jag ska vara ärlig att säga att jag har varit inne på Indiska 2 gånger i mitt liv. Första gången var för 1 år sedan och jag vände i entrén, det var bland det värsta jag varit med om. Hemsk musik och otroligt "stökigt".

Andra gången var i torsdags. Ungefär samma upplevelse som sist men denna gången såg jag ett par söta ballerina i skylten och det var in, snabbt prova, betala och springa ut.

Just nu pryder dessa söta skorna mina fötter.


Påsken

Påsken har varit fantastiskt och vädret likaså. Var inte beredd på denna sommarvärme så det var bara att rota i garderoben efter sommarkläderna.
I fredags var underbara Emma med sambon Mikael här och vi gjorde ett försök till att grilla i en liten vit klotgrill, det gick, efter 2 timmars kämpande. Kvällen bjöd på god mat och härligt sällskap. Testade något nytt, vaniljpannacotta med rabarberkompott, riktigt gott!

Under påsken har det även blivit en heldel shoppning. Blir lätt så när både Fredrik och jag är lediga samtidigt!

Var på posten idag och hämtade ett efterlängtat paket från Creative Lounge som innehöll ett läppbalsam från Nougat London och en sjal från Ester Elionora


Uppe med tuppen

Gomorron!

Känner att jag inte är van vid att gå upp tidigt på morgonen men när chefen har sagt att man måste vara på jobbet kl 7.30 är det bara att ställa klockan och "hoppa" upp ur sängen.



Kram!

Team Timo, Körslaget

För 2 år sedan fick jag äran att medverka i Körslaget och tävla med Timo Räisänen. Detta var bland det roligaste jag gjort (trots att vi åkte ut först). Timo och gänget kan vara dom härligaste människor jag någonsin träffat. Från dag ett var det bara massor med leende och skratt! Saknar verkligen gänget och allt kul vi gjorde!

Bjuder på ett klipp där vi tyvärr åkte ut, men visst var vi bra? ;)
















Balkonghäng

Jag tjatar som alla andra i bloggvärlden men jag måste få säga orden som bara känns så rätt i munnen. VILKET VÄDER vi har! Jag kan inte blir annat än på super gott humör och bara vilja vara ute och få i mig all frisk luft som det bara går!

Pga det super fina värder så blev det iget bloggande igår och något dåligt samvete existerar inte!
Gårdagen bjöd på en tripp ner till Gekås bara för att hitta på något, kom hem med 4 pkt dexrosol till pojkvännen(diabetes) och 3 diskborstar. Allstå var det stora plånboken som var i farten!
När jag kom hem blev det att bär ner alla balkongmöblerna och tvätta rent dom för att nu är verkligen säsong för detta. Det resulterade i ett mysigt balkonghäng tillsammans med min älskade!


Söndagsmorgon!

Gomorron!

Vad jag har sovit gott! Gårdagskvällen började hemma hos min älskade vän Anna, som nyss köpt en lägenhet tillsammans med sin pojke Erik. Det blev första besöket för mig i den nya lägenheten. Kvällen bjöds på massor av skitsnack och räkor, kungsräkor. Aldrig hört tals om och för synen skull såg dom lite oätbara ut. Men självklart gick det ner 1 kilo som jag och Anna delade på.



(Ber om ursäkt för mobilbilder men var tvunegn att visa hur dom små "liven" såg ut)


Nu står en dusch högst upp på dagens lista ovh sedan bär det av till jobbet!

Ikväll blir det Cannelloni fylld med svamp och kycklingfilé till. Men mer om det ikväll. NU: duscha!


Kladdkaksmuffins

Blev en lång dag på jobbet och äntligen är jag hemma! Efter att ha jobbat en hel dag så kliade det i mina fingrar och jag ville baka, dock var jag för seg att åka och handla så det fick bli lite av de jag hade hemma. Detta resulterade till kladdkaksmuffins.



100 g smör
2 ägg
3 dl socker
1½ dl mjöl
1 dl kakao
1 msk vaniljsocker
1 krm bakpulver

Smält smöret. Blanda ihop de torra ingredienser och rör i äggen. Klicka smeten i 8 st muffinsformar (normalstora). Låt stå i ugnen på 175 c i 12 min.

Servera med goda bär och en klick grädde!
Jag brukar frysa in dem och ta fram när det kommer oväntat besök.

Vilken dag!

Har spenderat helgen i regniga Stockholm hela helgen och när vi landade i Göteborg var det som ett tjockt täcke av dimma som var utsikten från flygplansfönstret. Men nu, nu skiner solen så vårkänslorna bara sprudlar i kroppen.

Dagen har varit lugn och jag har bara haft en sån "ta hand om sig själv dag". Klockan 14 besökte jag min nagel-tjej på nail team och gjorde om naglarna till härligt ljusrosa, perfekt nu i solen. Påvägen hem stannade jag till på blomsteraffären här hemma och fick med mig en underbar bukett med vita tulpaner som just nu pryder hallen.





Nu blir det västerbottenpaj!
På återseende.